Gezichts-, lichaams en huidcorrecties

Alles wat je moet weten over ooglaseren

Tegenwoordig is ooglaseren niet meer weg te denken. Nooit meer dubbel checken of je je bril en lenzenvloeistof bij je hebt voor je de deur uit gaat. Oog laseren wordt dan ook vaak als bevrijdend ervaren en neemt een klein stukje planning weg. Niks is vervelender dan je lenzenvloeistof vergeten als je een nachtje niet thuis slaapt of het moment waarop je per ongeluk op je bril gaat zitten. Voordat je een ooglaser behandeling overweegt is het handig om over bepaalde zaken na te denken. Voor welk doeleinde wil je je ogen laten laseren? Bij welke kliniek moet je dat eigenlijk doen en waar moet je dan precies overal op letten?

Ooglaseren wordt officieel refractie chirurgie genoemd. Hierbij staat het volledig of gedeeltelijk herstellen van het gezichtsvermogen centraal. Bij ooglaseren wordt door middel van laseren het hoornvlies van het oog dunner gemaakt.

Voor wie geschikt?
Niet iedereen komt in aanmerking voor een ooglaser behandeling. Dit hangt namelijk samen met de afwijking van de ogen. Afwijkingen van het gezichtsvermogen met een dioptrie van -6 tot +6 kunnen vaak teruggebracht worden naar 1. In enkele gevallen is het zelfs mogelijk om het terug te brengen naar 0 en heb je weer een scherp gezichtsvermogen waarbij je geen lenzen of bril meer hoeft te dragen. Behandelingen worden alleen uitgevoerd bij personen van 18 jaar of ouder. Je ogen zijn dan namelijk pas volgroeid.
Twijfel je of je in aanmerking komt voor ooglaseren? Geen paniek er wordt namelijk altijd een vooronderzoek gedaan om te kijken of jij in aanmerking komt. Dit kan je vaak ook al op de website op de desbetreffende site doen van de ooglaser kliniek, maar je kan natuurlijk ook telefonisch contact opnemen of een voorlichtingsavond bezoeken.

Voor wie is ooglaseren niet geschikt
Personen met een grotere afwijking aan het gezichtsvermogen komen vaak niet in aanmerking voor een ooglaser behandeling. Simpelweg omdat het hoornvlies te dun wordt en het niet volledig kan herstellen. Daarnaast is ooglaseren ook niet geschikt voor afwijkingen zoals: oogontstekingen, aandoeningen aan het hoornvlies, staar, glaucoom en reumatische problemen aan het oog. Twijfel je of je aan een van bovenstaande afwijkingen last hebt? Raadpleeg dan altijd voor de zekerheid je arts.

Lasertechnieken
Naast dat het belangrijk is om goed te onderzoeken of je wel of niet in aanmerking komt voor ooglaseren, zijn er ook verschillende lasertechnieken. De meest gebruikte technieken zijn de LASEK techniek en de LASIK techniek. Afhankelijk van de conditie van je oog en afwijking wordt de beste techniek gekozen.

Bij het selecteren van een kliniek is het belangrijk om te kijken naar de certificaten bijvoorbeeld qua hygiene, maar ook naar de opererende chirurgen. Daarnaast zegt de informatievoorziening veel over het soort kliniek. Voor de een is een brochure met informatie voldoende terwijl de ander liever telefonische toelichting heeft. Kies altijd voor de kliniek waar je het beste gevoel bij hebt.

brillaseren

Privacyproject.nl is ofis taşıma powered by radyo dinle | hafta hafta gebelik