Gezichts-, lichaams en huidcorrecties

Borstvergroting

Borstvergroting
Vrouwen kunnen uiteenlopende redenen hebben om een borstvergroting te wensen. Bij de een zijn de borsten al sinds de puberteit klein gebleven. Een tweede heeft moeten toezien hoe de kwaliteit ervan achteruit is gegaan door borstvoeding of sterke vermagering. De eenvoudigste en minst belastende manier van borstvergroting is het implanteren van prothesen.

Prothesen
Tegenwoordig zijn verschillende soorten prothesen beschikbaar. Allemaal hebben ze een omhulsel van siliconen met een geruwd oppervlak. Dit dient om de zogenaamde kapselfibrose (zie verder) zo veel mogelijk tegen te gaan. De inhoud van een prothese kan bestaan uit vloeibare of vaste siliconen, zoutwater of sojaolie. Als u voor een kostenloos consult komt, kan de plastisch chirurg u alle voor- en nadelen van deze prothesen uitleggen. U kunt dan zelf een verantwoorde keus maken voor de prothese die het best bij je past.
Uiteraard is de vergroting van het borstvolume belangrijk. Toch is het resultaat het mooist als de borsten niet alleen groter worden, maar er ook nog eens uitzien alsof ze natuurlijk zijn. Dit is tegenwoordig mogelijk, sinds de ontwikkeling van anatomisch gevormde prothesen, zoals de McGhan Style 410).

Een plastisch chirurg kan kiezen uit meer dan twintig chirurgische ingrepen om een borstvergroting tot stand te brengen. Welke techniek hij gebruikt, hangt in belangrijke mate af van de keuze van de prothese. Natuurlijk spelen uw persoonlijke voorkeur en je lichaamsbouw ook een rol. In alle gevallen geldt dat de chirurg de prothesen kan inbrengen onder lokale verdoving in combinatie met slaapverdoving. Algemene narcose is dus steeds minder vaak nodig. Een borstvergrotende operatie duurt ongeveer een uur. U bent enkele uren na de ingreep weer fit en kunt dezelfde dag nog naar huis.

De implantaten komen doorgaans tussen het spier- en borstklierweefsel. Ze bewegen soepel en voelen natuurlijk aan. Het litteken blijft zo onopvallend mogelijk als de chirurg dit plaatst in een reeds bestaand litteken, onder de oksel of binnen in de navel.

Siliconen en andere implantaten
Over siliconen heeft in de jaren negentig veel discussie bestaan. Sinds die tijd is op het gebied van de kwaliteit van de met siliconen gevulde borstimplantaten enorme vooruitgang geboekt. Steeds vaker maakt het vloeibare siliconenvulmiddel plaats voor vastere vormen, die niet lekken. Eventuele alternatieven, naast fysiologisch serum, zijn: methylcellulose gel (Monobloc) en gebalanceerde hydrogel.
Kiest u voor voorgevulde implantaten, dan brengt de chirurg die in via de tepelhof, met een incisie in de okselholte of in de plooi onder de borst.

De operatie
In principe kunt u iedere grootte implantaten kiezen die u wenst. Een beperking is echter wel dat er in uw borstholte genoeg ruimte bestaat om ze in te brengen. Meestal gebeurt dit tussen de borstklier en de borstspier, maar ook wel eens tussen de borstspieren en de borstkas. De chirurg maakt een twee centimeter lang sneetje in de plooi onder de borst. Hierdoor kan hij een holte creƫren om de prothese te kunnen plaatsen. Het litteken valt na volledige genezing niet op.

Na de operatie
Direct na de operatie zullen uw borsten wat gespannen aanvoelen. Dit gevoel neemt na korte tijd af. Ook zult u merken dat je borsten nog gezwollen zijn. Het definitieve resultaat is na minimaal zes weken te beoordelen. De gevoeligheid van de tepel blijft intact. U krijgt het advies om drie weken lang een goed passende sportbeha te dragen, dag en nacht. Bovendien kunt u beter gedurende de eerste twee weken niet sporten, hoog reiken of zwaar tillen.

Borstvoeding geven blijft met prothesen mogelijk. Wel moet u bedenken dat de borsten tijdens en direct na de zwangerschap groter worden en daarna weer kleiner. Dan kan een verslapping optreden.

Als u zeker wilt weten dat u geen problemen krijgt met kapselfibrose, kunt u de borsten in de eerste twee jaar na de ingreep ieder half jaar laten controleren. In die tijd is het risico het grootst. Het is in ieder geval raadzaam om een controle na tien jaar te laten doen. U kunt dan laten controleren of u eventueel nieuwe protheses nodig hebt in verband met slijtage van de oude.

N.B. Als de borsten niet alleen klein zijn, maar ook slap, kan het raadzaam zijn de tepels te laten liften. Het esthetisch resultaat is dan het mooist.

Privacyproject.nl is ofis taşıma powered by radyo dinle | hafta hafta gebelik