Gezichts-, lichaams en huidcorrecties

De angststoornis en paniekaanval

Iedereen heeft weleens angst ervaren of is in een bepaalde situatie in paniek geraakt. Deze reacties zijn natuurlijk en een reactie van het lichaam op (potentieel) gevaar. Wanneer iemand zo vaak last heeft van angst- en paniekgevoelens dat het moeilijk wordt om te functioneren in het dagelijks leven is er sprake van een angststoornis.

De angststoornis

Wanneer iemand aan een angststoornis lijdt wordt het voor hem of haar erg moeilijk om sociale contacten te onderhouden. Dit komt omdat het zelfvertrouwen daalt en contact met anderen wordt vermeden. De angst die iemand ervaart met deze stoornis is vaak overdreven en ongeplaatst. Het is moeilijk voor diegenen om situaties te relativeren. In veel situaties krijgt men last van zweten, trillen en hartkloppingen.

De paniekaanval

Mensen met een angststoornis kunnen in bepaalde situaties worden overvallen door paniekaanvallen. Tijdens zo’n aanval wordt een extreem gevoel van angst ervaren. Deze aanval kan enkele minuten tot soms wel een half uur aanhouden. Het zweten, trillen en de hartkloppingen nemen hevige vormen aan. Daarnaast krijgt men vaak een misselijk gevoel of treedt er hoofdpijn op. Tijdens een paniekaanval krijg je het gevoel gek te worden, out te gaan of zelfs dood te gaan.

Privacyproject.nl is ofis taşıma powered by radyo dinle | hafta hafta gebelik