Gezichts-, lichaams en huidcorrecties

Gastrische Bypass

Afvallen Door Een Gastrische Bypass

Er is een groep mensen voor wie afvallen op de normale manier vrijwel onmogelijk is. Er kunnen bijvoorbeeld erfelijke factoren een rol spelen. Wanneer je geboren bent met een extreem langzame stofwisseling wordt het heel moeilijk af te vallen. Datzelfde geldt voor mensen met een onevenwichtige hormoonhuishouding  of nierproblemen. In deze gevallen wordt je misschien gedwongen een Obesitasoperatie te overwegen. Een van de meest toegepaste obesitasoperaties is die van de gastrische bypass.

Wat is een gastrische bypass?

Voor sommige mensen is het letterlijk onmogelijk minder te eten en een dieet te volgen waarbij ze minder calorieën binnenkrijgen dan ze verbranden. Soms levert een dieet ook gewoon te weinig op. Je houdt je aan de letter van het dieet, maar valt toch niets af. In dat geval zullen er andere methodes moeten worden geprobeerd die het aantal calorieën dat je opneemt vermindert.
De gastrische bypass is zo’n methode. Met de gastrische bypass wordt de maag als het ware verkleind – dat wil zeggen: voortaan wordt een kleiner gedeelte van de maag gebruikt voor de spijsvertering. Je gastrische systeem wordt teruggebracht tot haar minimum zodat je slechts een gelimiteerde hoeveelheid voedsel op kunt nemen. Simpel gezegd: je zit eerder vol  en zult dus minder eten. Hierdoor wordt het veel gemakkelijker een gezond dieet te volgen en af te vallen.

Is een gastrische bypass veilig?

Een gastrische bypass is een ingrijpende operatie en wordt niet zomaar bij iedereen die te dik is toegepast. Deze operaties worden gereserveerd voor mensen met een BMI van meer dan 40. Dus alleen wanneer de obesitas zich zodanig heeft ontwikkeld dat het een direct gevaar voor je gezondheid vormt, wordt een obesitasoperatie toegepast.
Alleen je arts kan voor je bepalen of jij voldoet aan de criteria voor het ondergaan van een gastrische bypass. Hij of zij kan het beste bepalen of je overgewicht een gevaar voor je gezondheid vormt. Een gastrische bypass is zoals elke operatie niet zonder risico. Tijdens de operatie kunnen zich complicaties voordoen, en je kunt na de operatie last krijgen van infecties.

Hoe val je af met een gastrische bypass?

Wanneer je de operatie tot een succes wilt maken dan zul je het serieus aan moeten pakken. Meet je BMI en stel vast of je op basis van dat gegeven aanspraak kunt maken op een gastrische bypass. Ga naar je huisarts en vraag naar zijn mening over jouw plan een gastrische bypass operatie te ondergaan. Hij of zij zal je uitgebreid testen.
Nadat je de operatie hebt ondergaan zal je worden aangeraden nog enige tijd alleen vloeibaar voedsel tot je te  nemen. Neem deze adviezen serieus: je maag en darmen hebben tijd nodig aan de nieuwe situatie te wennen. Je wordt waarschijnlijk geadviseerd allerlei oefeningen te doen die de kans op complicaties verkleinen. Doe deze, want eventuele complicaties kunnen ernstig uitpakken.

Privacyproject.nl is ofis taşıma powered by radyo dinle | hafta hafta gebelik