Gezichts-, lichaams en huidcorrecties

Maagballon

Overgewicht
In onze samenleving bepaalt slank zijn het modebeeld. Veel mensen die aan overgewicht lijden, zien zich dagelijks geconfronteerd met hun probleem. Miljoenen mensen over de hele wereld proberen hun gewicht op peil te houden of gewicht te verliezen. Traditionele afslankmethoden zoals een dieet, afslankprogramma en afslankpillen zijn vaak niet zo succesvol. Een dieet biedt meestal wel gewichtsverlies, maar als u ermee stopt, zit u zo weer op uw oude gewicht of zelfs daar boven. Iedereen die het heeft geprobeerd, is bekend met dit zogenaamde jo-jo effect.
Een maagoperatie is een ingrijpend alternatief. Hiervoor komen alleen mensen in aanmerking die als gevolg van serieus overgewicht ook last hebben van een aantal andere ziekten. Voorbeelden zijn hartproblemen, gewrichtsklachten en suikerziekte.

Snel resultaat
De maagballon is een ballon die wordt gevuld met een zoutwateroplossing (saline) nadat deze in de maag is ingebracht. Hiervoor is geen operatie nodig. Met de zoutwateroplossing drijft de ballon als het ware in uw maag. Op die manier zorgt hij ervoor dat u een vol gevoel hebt. U merkt dan bijvoorbeeld al na het eten van een halve boterham dat u een verzadigd gevoel hebt. Dit remt uw eetlust af zorgt zo voor gewichtsverlies.
Een behandeling met de maagballon is echter alleen effectief in combinatie met een dieet. Uw behandelend arts kan meer vertellen over de noodzakelijke verandering in het voedingspatroon. De gemiddelde gewichtsafname is ongeveer vier kilo per week, voor iemand die zich goed aan de spelregels houdt.
Het inbrengen van de maagballon gebeurt met een lichte narcose. Het gebeurt via de mond en de slokdarm.

De zoutwateroplossing die in de ballon zit, is onschadelijk voor het menselijk lichaam.

Privacyproject.nl is ofis taşıma powered by radyo dinle | hafta hafta gebelik