Gezichts-, lichaams en huidcorrecties

Wat is een staaroperatie en heeft het risico’s?

Wat is een staaroperatie en heeft het risico’s?

Staar is een erg vervelende complicatie in het oog, dat voornamelijk bij oudere mensen vaak voorkomt. Bij staar ontstaan er troebele vlekjes in de ooglens, die wazig zicht kunnen veroorzaken. Staar kan zich ontwikkelen in één afzonderlijk oog, maar ook bijvoorbeeld in beide ogen. Gelukkig is staar tegenwoordig erg goed te behandelen, middels een zogenaamde staaroperatie. Een staaroperatie is dankzij de hedendaagse technologie makkelijk en vrijwel zonder risico’s.

De staaroperatie

De staaroperatie is tegenwoordig één van de meest uitgevoerde medische ingrepen. Een staaroperatie is daarnaast relatief eenvoudig en kan veelal succesvol plaatsvinden zonder complicaties. De een operatie om staar te verwijderen duurt daarnaast doorgaans niet langer dan een half uurtje. Het zicht is na een staaroperatie vrijwel direct verbeterd. Meestal kan een behandelde patiënt zijn dagelijkse activiteiten alweer hervatten na een dagje rusten.

Mocht er staar zijn opgetreden in beide ogen, dan zal de staar operatie per oog afzonderlijk worden toegepast. Wanneer het ene oog hersteld is, zal het andere oog worden behandeld. Na het afronden van de operatie, moeten sommige mensen een bril gaan dragen, om het zicht volledig te optimaliseren. Bij een operatie om staar te verwijderen wordt er altijd een kunstlens in het oog geplaatst, waardoor het grootste deel van de mensen hun volledige zicht weer terug zullen krijgen.

Risico’s van een staaroperatie

Je zult je misschien afvragen, zijn er nog risico’s verbonden aan een staaroperatie? We kunnen met zekerheid vaststellen dat de risico’s van een dergelijke operatie uitermate laag zijn. Bij sommige groepen zijn er wel verhoogde risico’s, zoals bijvoorbeeld bij kinderen of mensen met medische achtergronden.

De complicatie die het meest zal optreden na een staaroperatie is het terugkeren van wazig zicht. Dit kan doorgaans middels een laseroperatie worden behandeld.

Dankzij de hedendaagse technologieën kunnen we met zekerheid zeggen dat een staaroperatie een peace of cake is.

Privacyproject.nl is ofis taşıma powered by radyo dinle | hafta hafta gebelik